Harstad stadion

HILs hjemmebane er Harstad stadion, og dette har vært klubbens tilholdssted i alle år.

Harstad stadion var den første fotballbanen som fikk kunstgress i Norge. Åpningskampen for kunstgresset gikk mellom HIL og Skeid 15. oktober 1977. Gressmatta var omkranset av hele 4.000 tilskuere. Resultatet ble 4-4.

En tid eide også HIL området før de gav det over til kommunen vederlagsfritt i 1926. Etter dette har kommunen stått som eier.

For 100 år siden var stadionområdet beitemark og husdyr var et dagligdags syn her.

En gang for mange ti-år siden så det slik ut på Harstad stadion. Bildet hentet fra HIL avisens jubileumsnummer i 2003.

For en del ti-år siden, dominerte skøytesporten på stadion med NM-arrangement i 1962 som høydepunkt. Nå er det fotballen som ruller for fult på hovedarenaen for fotball.

Med legging av kunstgress på Harstad stadion var Harstad kommune på slutten av 70-tallet med på å starte en ny epoke for fotball i Norge.

I de siste årene har en sett at Harstad Idrettslag har fått opp både Seaworkshallen og klubbhus. Tidligere var klubben svært delaktig i byggingen av Hålogalandshallen.

-Alt for å forbedre de lokale levevilkårene for idrett generelt men fotball spesielt.