Right menu

Søk

Tabellen

Neste kamp

Forrige kamp:


Nyhetsarkiv

Valgkomiteen trenger mer tid til sitt arbeid - ny dato for ekstraordinært årsmøte blir tirsdag 17. juni

(22. mai 2014)
I et møte mellom styret og valgkomiteen i Harstad Idrettslag onsdag kveld, ble det enighet om å innkalle til ekstraordinært årsmøte tirsdag 17. juni. Opprinnelig var datoen satt til tirsdag 27. mai, men valgkomiteen ønsket mer tid til sitt arbeid med å sette sammen sitt forslag til nytt styre. De ba derfor om 3 uker ekstra, og ba samtidig dagens styre om å lede klubben frem til tirsdag 17. juni. Det sa dagens styre ja til, og det ekstraordinære årsmøtet blir på klubbhuset 17. juni klokka 1900.

Fotballfeberen stiger foran BYDERBYET 16. mai, HIL - Medkila kl. 1800 på stadion

(13. mai 2014)
Oppvarmingen til 16. maikampen HIL - Medkila har startet, fotballfeberen stiger i byen og fredag bli det folkefest på stadion! Spenning og forventning bygger seg opp mot fredagens 16. mai fest, når HIL og Medkila møtes til kamp om poeng, prestisje og tittelen BEST I BYEN. Kampstart er klokka 1800 og en av kampsponsorene, Sparebank 1 Nord-Norge tipper poengdeling og 1-1 som resultat.Det vil nok ingen av lagene være fornøyd med, og vi vet det blir stor innsats både på banen og tribunen for å hjelpe sitt favorittlag til seier og 3 poeng. Sist lagene møttes i NM-cupens 1. runde, var det svært jevnspilt, og Medkila ledet lenge 1-0 før HIL med en solid sluttspurt sørget for 2 scoringer, seier og videre avansement i cupen. Nå er det kamp om viktige seriepoeng, og både HIL-trener Tore Arne Jakobsen og Medkila-trener Arnt-Børge Thrane ser fram til kampen med forventning og spenning. De første taktiske planene er allerede lagt, nå gjelder finpuss av form og kampplaner frem mot fredag.

Pressemelding fra styret i Harstad Idrettslag angående rasismesaken under kampen HIL - Moss FK

(13. mai 2014)
Styret i Harstad Idrettslag sendte idag ut denne pressemeldinga i anledning de rasistiske tilropene fra en tilskuer, under kampen mellom HIL og Moss FK søndag 4. mai: "Etter å ha konferert med Norges Fotballforbund, kaptein Simon Johansen, arrangementssjef i HIL Tom Fossheim og andre involverte i saken, har styret i Harstad IL besluttet følgende reaksjon: Styret i Harstad IL ser svært alvorlig på hendelsen med rasistiske tilrop mot Moss sin spiller Emmanuel Nii Ashitey Amarh, i forbindelse med kampen HIL – Moss på Harstad stadion 4. mai. Vi har registrert at vedkommende spiller har beklaget egen oppførsel og tilrop overfor den aktuelle tilskuer, og vi har mottatt både telefonisk og skriftlig beklagelse fra tilskueren som angrer seg sterkt. Han har fått en kraftig lærepenge, og fremstår som en oppriktig angrende synder, som vi håper og tror aldri vil gjøre noe lignende igjen.

HILs første tap i årets Oddsenliga kom i Halden, Kvik vant 1-0

(13. mai 2014)
HIL tapte søndag 1-0 på bortebane mot Kvik Halden i serierunde nr 4 i årets Oddsenliga. Dette var kamp nr 3 på vel ei uke, og HIL-guttene klarte aldri å komme opp på sitt aller beste nivå i denne kampen. I Emir Resulbegovic sitt fravær på grunn av eksamen, fikk Preben Madsen tillit fra start for første gang i 2. divisjon. Den sjansen tok han meget godt vare på, og var en av HILs beste spillere med flere glimrende redninger. Men det hjalp dessverre ikke på poengfangsten, guttene våre måtte reise poengløse hjem og står fortsatt med 7 poeng og en 5. plass etter helgas serierunde. Neste oppgave for spillerne er hjemmekampen mot Medkila 16. mai klokka 1800. Dette er et oppgjør som vil trekke masse folk og kampen om prestisje, best i byen og viktige poeng vil garantert bli tett og spennende. Vi ønsker guttan ei god treningsuke og gleder oss til byderbyet mot Medkila.

HIL tapte på straffesparkkonkurranse mot TUIL og er ute av NM-cupen

(13. mai 2014)
Det endte dessverre med tap 7-6 på straffespark i 2. rundekampen mot Tromsdalen og HIL er dermed ute av årets NM-cup. Det stod 1-1 etter full tid og ekstraomganger, og det var Anders Jørgensen som scoret HILs mål i 2. omgang etter at TUIL tok ledelsen før pause på et skudd som traff Marcus Ingebrigtsen sin fot og utmanøvrerte Emir Resulbegovic. HIL var det klart førende laget både i 2. omgang og i ekstraomgangene, men til tross for flere store sjanser, lyktes vi ikke å avgjøre kampen før straffesparkkonkurransen. Der scoret TUIL på 6 av sine 7 straffer, mens vi scoret på 5 og dermed seier 7-6 til TUIL etter straffespark. Vi gratulerer TUIL med seieren og ønsker dem lykke til videre i NM-cupen. Tusen takk til våre gutter for en godt gjennomført kamp, hvor vi var fullt på høyde med 1. divisjonslaget fra Tromsdalen.

HIL møter TUIL på bortebane i NM-cupens 2. runde idag, følg kampen live på nrk.no fra kl. 17.55

(07. mai 2014)
Idag er det cupfeber rundt omkring i landet, og for våre HIL-gutter går turen til Tromsdalen for å møte TUIL. Kampstart i 2. rundekampen i NM er kl. 1800 og gledelig nok sender NRK kampen direkte på nrk.no, slik at alle som ikke har anledning til å være tilstede på TUIL Arena ikveld, kan følge kampen direkte på sin pc/tv. På lenken under finner du mer informasjon, og kan gjøre deg klar til å følge HIL-guttan sin kamp for å nå 3. runde. Vi gleder oss og vet at HIL er godt forberedt og helt klart har sjanse til å komme hjem ikveld med billett til 3. runde. Alle gode ønsker sendes til trenerteamet, støtteapparat og spillerne. HIL stiller følgende 18-mannstropp til dagens kamp: Emir Resulbegovic, Preben Madsen, Simon Johansen, Marcus Ingebrigtsen, Nijlas Eira, Ervin Kozica, Bjørn-Otto Willassen, Marius Jørgensen, Magnus Kjelseth, Sondre Jakobsen, Nyemah Brownell, Kristian Ellefsen, Anders Jørgensen, Thomas Windstad, David Johansen, Michael Mikalsen, Viljar Nordberg og Torje Slettli.

Fantastisk lagseier da Mossekråkene ble slått 1-0 på stadion søndag

(04. mai 2014)
På forhånd hadde både trenerteamet og spillerne trua på at høytflyvende Mossekråker kunne slås, og det viste seg å slå til på stadion søndag ettermiddag. Et velspillende og svært hardtarbeidende HIL-lag kjempet Moss ut av stilen i 2 x 45 minutter + tillegg, og det var derfor veldig fortjent at alle 3 poengene ble igjen i Harstad. Kampens eneste scoring sørget Marius Jøergensen for, etter et kjapt slått frispark fra Jørgen Bakke og ei lissepasning fra tvillingbror Anders. Da var det spilt 13 minutter av kampen, og derfra og ut kjempet HIL-guttene fantastisk godt, og nektet Moss å komme til mer enn halvsjanser og dødballer. HIL var mye farligere på sine kontringer og raske overganger, som flere ganger satte Mosseforsvaret på store prøver. Moss ble redusert til 10 mann midt i 2. omgang, etter at en av deres spillere fikk sitt 2. gule kort. Ellers var det en kamp med svært høy temperatur både på banen og på trenerbenkene.

HIL har planen klar for å jage Mossekråkene hjem uten poeng!

(04. mai 2014)
Hjemme på stadion skal vi være sjefer og ta kommandoen fra start, sier HIL-trener Tore Arne Jakobsen. Det gjelder også mot Moss FK som kommer på besøk søndag, med Arne Erlandsen som trener. Moss har startet med to seire, 1-0 borte mot Mo i serieåpninga og overbevisende 4-0 på hjemmebane mot Lørenskog. I tillegg er Moss i likhet med HIL videre til 2. runde i NM-cupen, hvor de skal møte Lillestrøm på onsdag. Alt ligger til rette for en spennende og fartsfylt kamp på stadion, med to lag som begge har lyst på seier og 3 poeng. Vi har såklart trua på HIL, som stiller følgende 18-mannstropp til kampen: Emir Resulbegovic og Preben Madsen er keepere. Utespillere Simon Johansen, Marcus Ingebrigtsen, Bjørn-Otto Willassen, Are Brodtkorb, Ervin Kozica, Marius Jørgensen, Sondre Jakobsen, Magnus "Kjella" Kjelseth, Jørgen Bakke, David Johansen, Viljar Nordberg, Kristian Ellefsen, Hans-Vilhelm Willassen, Markus Elias Eliassen, Nyemah Brownell og Anders Jørgensen.

Årsmøtet vel gjennomført tirsdag kveld - valg av nytt styre ble utsatt til 27. mai !

(30. april 2014)
Harstad Idrettslag avviklet sitt ordinære årsmøte for 2013 på klubbhuset tirsdag kveld. Oppmøte var bra, med 25 stemmeberettigede til stede. Styret la fram ei fyldig årsberetning og et regnskap for 2013 som viser inntekter på vel 4,9 mill, kostnader på 5,3 mill og et underskudd på 402.000 kr. Årsakene til underskuddet ligger i høyere reise- og personalkostnader, samt lavere inntekter enn budsjettert. Budsjett for inneværende år er redusert med ca 400.000 på inntektssida og 900.000 lavere kostnader, med et mål om overskudd på i underkant av 400.000. Valg av nytt styre ble utsatt til ekstraordinært årsmøte om 4 uker. Dette for å gi en utvidet valgkomite bestående av Knut Bjørklund som leder med Arild Albrigtsen, Tore Bjørnå og Guro Strand Eilertsen som medlemmer, tid til å jobbe fram et mest mulig slagkraftig, kompetent og motivert styre.

Husk årsmøte på klubbhuset ikveld kl. 1900 - valg av nytt styre utsettes 4 uker!

(29. april 2014)
Ikveld kl. 1900 gjennomføres ordinært årsmøte for Harstad Idrettslag på klubbhuset. Vanlige årsmøtesaker, årsberetning og regnskap. Styret vil foreslå for årsmøtet at valg av nytt styre utsettes til et ekstraordinært årsmøte om 4 uker, tirsdag den 27. mai. Begrunnelsen for dette er at det kreves et sterkt sammensatt, motivert og kompetent styre for å lede HIL framover, når viktige veivalg, målsettinger, strategi, og sportslige og økonomiske tiltak skal foretas. Derfor er både valgkomiteen og det sittende styret enig i at vi skal gi oss litt ekstra tid, slik at vi får et best mulig styre valgt på ekstraordinært årsmøte tirsdag 27. mai.