Right menu

Søk

Tabellen

Neste kamp

Forrige kamp:


Nyhetsarkiv

HILs første tap i årets Oddsenliga kom i Halden, Kvik vant 1-0

(13. mai 2014)
HIL tapte søndag 1-0 på bortebane mot Kvik Halden i serierunde nr 4 i årets Oddsenliga. Dette var kamp nr 3 på vel ei uke, og HIL-guttene klarte aldri å komme opp på sitt aller beste nivå i denne kampen. I Emir Resulbegovic sitt fravær på grunn av eksamen, fikk Preben Madsen tillit fra start for første gang i 2. divisjon. Den sjansen tok han meget godt vare på, og var en av HILs beste spillere med flere glimrende redninger. Men det hjalp dessverre ikke på poengfangsten, guttene våre måtte reise poengløse hjem og står fortsatt med 7 poeng og en 5. plass etter helgas serierunde. Neste oppgave for spillerne er hjemmekampen mot Medkila 16. mai klokka 1800. Dette er et oppgjør som vil trekke masse folk og kampen om prestisje, best i byen og viktige poeng vil garantert bli tett og spennende. Vi ønsker guttan ei god treningsuke og gleder oss til byderbyet mot Medkila.

HIL tapte på straffesparkkonkurranse mot TUIL og er ute av NM-cupen

(13. mai 2014)
Det endte dessverre med tap 7-6 på straffespark i 2. rundekampen mot Tromsdalen og HIL er dermed ute av årets NM-cup. Det stod 1-1 etter full tid og ekstraomganger, og det var Anders Jørgensen som scoret HILs mål i 2. omgang etter at TUIL tok ledelsen før pause på et skudd som traff Marcus Ingebrigtsen sin fot og utmanøvrerte Emir Resulbegovic. HIL var det klart førende laget både i 2. omgang og i ekstraomgangene, men til tross for flere store sjanser, lyktes vi ikke å avgjøre kampen før straffesparkkonkurransen. Der scoret TUIL på 6 av sine 7 straffer, mens vi scoret på 5 og dermed seier 7-6 til TUIL etter straffespark. Vi gratulerer TUIL med seieren og ønsker dem lykke til videre i NM-cupen. Tusen takk til våre gutter for en godt gjennomført kamp, hvor vi var fullt på høyde med 1. divisjonslaget fra Tromsdalen.

HIL møter TUIL på bortebane i NM-cupens 2. runde idag, følg kampen live på nrk.no fra kl. 17.55

(07. mai 2014)
Idag er det cupfeber rundt omkring i landet, og for våre HIL-gutter går turen til Tromsdalen for å møte TUIL. Kampstart i 2. rundekampen i NM er kl. 1800 og gledelig nok sender NRK kampen direkte på nrk.no, slik at alle som ikke har anledning til å være tilstede på TUIL Arena ikveld, kan følge kampen direkte på sin pc/tv. På lenken under finner du mer informasjon, og kan gjøre deg klar til å følge HIL-guttan sin kamp for å nå 3. runde. Vi gleder oss og vet at HIL er godt forberedt og helt klart har sjanse til å komme hjem ikveld med billett til 3. runde. Alle gode ønsker sendes til trenerteamet, støtteapparat og spillerne. HIL stiller følgende 18-mannstropp til dagens kamp: Emir Resulbegovic, Preben Madsen, Simon Johansen, Marcus Ingebrigtsen, Nijlas Eira, Ervin Kozica, Bjørn-Otto Willassen, Marius Jørgensen, Magnus Kjelseth, Sondre Jakobsen, Nyemah Brownell, Kristian Ellefsen, Anders Jørgensen, Thomas Windstad, David Johansen, Michael Mikalsen, Viljar Nordberg og Torje Slettli.

Fantastisk lagseier da Mossekråkene ble slått 1-0 på stadion søndag

(04. mai 2014)
På forhånd hadde både trenerteamet og spillerne trua på at høytflyvende Mossekråker kunne slås, og det viste seg å slå til på stadion søndag ettermiddag. Et velspillende og svært hardtarbeidende HIL-lag kjempet Moss ut av stilen i 2 x 45 minutter + tillegg, og det var derfor veldig fortjent at alle 3 poengene ble igjen i Harstad. Kampens eneste scoring sørget Marius Jøergensen for, etter et kjapt slått frispark fra Jørgen Bakke og ei lissepasning fra tvillingbror Anders. Da var det spilt 13 minutter av kampen, og derfra og ut kjempet HIL-guttene fantastisk godt, og nektet Moss å komme til mer enn halvsjanser og dødballer. HIL var mye farligere på sine kontringer og raske overganger, som flere ganger satte Mosseforsvaret på store prøver. Moss ble redusert til 10 mann midt i 2. omgang, etter at en av deres spillere fikk sitt 2. gule kort. Ellers var det en kamp med svært høy temperatur både på banen og på trenerbenkene.

HIL har planen klar for å jage Mossekråkene hjem uten poeng!

(04. mai 2014)
Hjemme på stadion skal vi være sjefer og ta kommandoen fra start, sier HIL-trener Tore Arne Jakobsen. Det gjelder også mot Moss FK som kommer på besøk søndag, med Arne Erlandsen som trener. Moss har startet med to seire, 1-0 borte mot Mo i serieåpninga og overbevisende 4-0 på hjemmebane mot Lørenskog. I tillegg er Moss i likhet med HIL videre til 2. runde i NM-cupen, hvor de skal møte Lillestrøm på onsdag. Alt ligger til rette for en spennende og fartsfylt kamp på stadion, med to lag som begge har lyst på seier og 3 poeng. Vi har såklart trua på HIL, som stiller følgende 18-mannstropp til kampen: Emir Resulbegovic og Preben Madsen er keepere. Utespillere Simon Johansen, Marcus Ingebrigtsen, Bjørn-Otto Willassen, Are Brodtkorb, Ervin Kozica, Marius Jørgensen, Sondre Jakobsen, Magnus "Kjella" Kjelseth, Jørgen Bakke, David Johansen, Viljar Nordberg, Kristian Ellefsen, Hans-Vilhelm Willassen, Markus Elias Eliassen, Nyemah Brownell og Anders Jørgensen.

Årsmøtet vel gjennomført tirsdag kveld - valg av nytt styre ble utsatt til 27. mai !

(30. april 2014)
Harstad Idrettslag avviklet sitt ordinære årsmøte for 2013 på klubbhuset tirsdag kveld. Oppmøte var bra, med 25 stemmeberettigede til stede. Styret la fram ei fyldig årsberetning og et regnskap for 2013 som viser inntekter på vel 4,9 mill, kostnader på 5,3 mill og et underskudd på 402.000 kr. Årsakene til underskuddet ligger i høyere reise- og personalkostnader, samt lavere inntekter enn budsjettert. Budsjett for inneværende år er redusert med ca 400.000 på inntektssida og 900.000 lavere kostnader, med et mål om overskudd på i underkant av 400.000. Valg av nytt styre ble utsatt til ekstraordinært årsmøte om 4 uker. Dette for å gi en utvidet valgkomite bestående av Knut Bjørklund som leder med Arild Albrigtsen, Tore Bjørnå og Guro Strand Eilertsen som medlemmer, tid til å jobbe fram et mest mulig slagkraftig, kompetent og motivert styre.

Husk årsmøte på klubbhuset ikveld kl. 1900 - valg av nytt styre utsettes 4 uker!

(29. april 2014)
Ikveld kl. 1900 gjennomføres ordinært årsmøte for Harstad Idrettslag på klubbhuset. Vanlige årsmøtesaker, årsberetning og regnskap. Styret vil foreslå for årsmøtet at valg av nytt styre utsettes til et ekstraordinært årsmøte om 4 uker, tirsdag den 27. mai. Begrunnelsen for dette er at det kreves et sterkt sammensatt, motivert og kompetent styre for å lede HIL framover, når viktige veivalg, målsettinger, strategi, og sportslige og økonomiske tiltak skal foretas. Derfor er både valgkomiteen og det sittende styret enig i at vi skal gi oss litt ekstra tid, slik at vi får et best mulig styre valgt på ekstraordinært årsmøte tirsdag 27. mai.

Ei meget god HIL-uke endte med 3 seire og 1 uavgjort for vårt A-lag og juniorlag!

(27. april 2014)
De siste 6 dagene har vært artige og hektiske for alle oss om er glad i fotball og HIL. Det begynte mandag 2. påskedag med serieåpning i Oddsenligaen hjemme mot Eidsvold Turn I en kamp hvor vi var klart best, endte det med 1-1 og poengdeling, etter scoring av Hans-Vilhelm Willassen. Torsdag var det klart for 1. runde i NM-cupen mot Medkila, også det hjemme på stadion. Og med nærmere 1000 tilskuere på plass, viste våre gutter at vi er best i byen, og vant 2-1. Målscorere var Hans-Vilhelm med sin 2 scoring på 2 kamper, og Viljar Nordberg. Lørdag var det klart for et nytt cupdrama, denne gang for våre juniorer som møtte Fløya på bortebane i NM G19 1.runde. Etter full tid og 2 x 5 minutter ekstraomganger, hadde ingen av lagene klart å score, til tross for både straffespark, stangskudd og situasjoner alene med keeper. Det betydde at kampen måtte avgjøres på straffespark, og da viste HIL-guttan at de var best, og vant 5-3 mot et Fløyalag som slo ut Tromsø IL i kvaliken.

HILs juniorlag spiller 1. runde i NM-cupen lørdag formiddag borte mot Fløya

(26. april 2014)
HILs juniorlag vant med meget sterke 4-1 mot Mjølner sitt gode juniorlag, i siste kvalikrunde i NM-cupen for 4 uker siden. Det betyr at laget er best i Hålogaland Fotballkrets og kvalifisert for NM-cupens 1. runde. Den spilles idag klokka 11.45 mot Fløya på Fløyabanen i Tromsø. Også Fløya imponerte på veien mot 1. runde, da de slo ut storfavoritt Tromsø IL på Alfheim. Etter 0-0 ved ordinær tid og ekstraomganger, vant grønntrøyene fra Fløya straffesparkkonkurransen og tar dermed imot HIL-guttene til kamp idag. HIL stiller med en meget sterk tropp i dagens kamp, og har alle tilgjengelige juniorer fra A-stall og rekruttstallen med seg. Gode forberedelser er gjennomført, og trener Rune Olsen og hans gutter ser fram til å spille for cupavansement til 2. runde - inspirert av A-lagets 2-1 seier mot Medkila torsdag.

Cupseieren mot Medkila satt langt inne, men smakte utrolig godt!

(26. april 2014)
Det ble som ventet en tett og spennende cupkamp mot Medkila torsdag, med mye kjemping og lite finspill. Sjansene var omtrent likt fordelt mellom lagene, i det som var en jevnspilt 1. omgang. Etter at Medkila tok ledelsen 0-1 5 minutter ut i 2. omgang, tok HIL mer over banespillet, men slet med å skape de store sjansene. Helt til Hans-Vilhelm Willassen løp fra Medkilaforsvaret etter ei flott pasning fra Marius Jørgensen, og satte ballen sikkert i mål alene med keeper. Da stod det 1-1 med et kvarter igjen å spille. Og det siste kvarteret var det helt klart HIL som ville mest og hadde mest energi. Inspirert av scoringen til Willassen våknet Viljar Nordberg skikkelig til på venstrekanten og kom til flere innlegg og avslutninger. I det 88. minutt kom avgjørelsen, nettopp med nevnte Nordberg, som møtte et meget presist slått frispark fra Sondre Jakobsen på første stolpe og bredsidet ballen kontant i mål. Til enorm jubel både på banen og på tribunen.