Fortjent HIL-seier 3-2 i dagens toppkamp mot Bodø Glimt 2

Det ble en meget god og underholdende kamp mellom HIL og Bodø Glimt 2 på stadion idag. Etter 3-1 ledelse til pause til hjemmelaget, ble det en dramatisk 2. omgang som heldigvis endte med at HIL-guttan halte seieren iland. Bare Glimt 2 klarte å score i 2. omgang, mens HIL til tross for mange store sjanser og et knallskudd i tverlliggeren av Sondre Jakobsen ble uten scoring. Det holdt likevel til en svært fortjent 3-2 seier til stor jubel for et 200-talls publikum.

Det var HIL som presset på fra start i kampen, og fikk en svært fortjent 1-0 ledelse etter 12 minutter når Magnus Kjelseth spilte Kristoffer Moss fint igjennom og alene med keeper satte spissen ballen sikkert nede i hjørnet. 5 minutter senere utlignet Aram Khalili med en flott scoring for Glimt2. Etter 32 minutter var det Henrik Fjellstad som kriget inn en fortjent 2-1 scoring etter corner fra Sondre Jakobsen. Og i en god HIL-perioden driblet Magnus Kjelseth seg gjennom Glimt2-forsvaret og banket ballen i mål helt nede i hjørnet og 3-1 til HIL. Da var det spilt 34. minutter. Det ble ikke flere scoringer før pause, og i 2. omgang bølget spillet frem og tilbake, det var høyt tempo og flere store sjanser til begge lagene, de aller største hadde hjemmelaget. Men det var bare Glimt2 og Aram Khalili som klarte å score, og kampen endte til slutt med 3-2 seier til HIL og 3 viktige poeng i toppkampen.

HIL er nå helt oppe i ryggen på Sortland som leder med 20 poeng, mens HIL er nr. 2 med 19. Glimt 2 står med sine 19 poeng som de hadde før dagens kamp, og innehar 3. plassen med dårligere målforskjell enn HIL. Til helga skal HIL til Bodø og møte Junkeren lørdag, mens Glimt 2 skal til Sortland og Blåbyhallen mandag 25. juni.

Magnus Kjelseth ble matchvinner med HILs 3. mål idag og spilte en meget god kamp. Han ble av juryen kåret til dagens HIL-gutt.