Gruppeseier og kvartfinale for HIL 97 i Piteå Summer Games

Det ble ei flott turnering også i år for våre 15-åringer, født i 1997. Ifjor kom laget helt til finalen, etter ei fantastisk turnering. Der måtte laget gi tapt for Cruz Azul fra Mexico, som vant finalen med 2-0. I helga var det ny turnering i Piteå, og nesten alle spillerne fra fjorårets finalelag var med også i år. Etter å ha møtt Tucuman fra Argentina, Alta IF og Storfors AIK i ei meget jevn og spennende gruppe, stod HIL-guttene med 2 seire og 1 tap og 6 poeng. Også Alta IF endte på 6 poeng men med dårligere målforskjell, og HIL var dermed gruppevinnere.

Dermed var det klart for 1/8 finale lørdag kveld mot Sevar / Tåfteå fra Sverige. Etter 2 x 20 minutter hadde ingen av lagene klart å score mål, til tross for solid spillemessig og sjansemessig overtak til HIL. Det var dermed duket for straffesparkkonkurranse, noe som alltid er like spennende. I fjorårets turnering vant HIL-guttan 4 av 4 straffesparkkonkurranser, og det ble seier også denne gangen med 6-5 etter at 7 spillere fra hvert lag måtte skyte straffer. Stor jubel på lørdagskvelden i regnværet i Piteå, og det var klart for 1/4 finale mot Brasilianske C.A. Paulistinha søndag morgen.

Dette var også en svært jevnspilt og spennende kamp, med få sjanser og mange tøffe dueller. HIL var fullt på høyde med Brasilianerne, og de seiersvante guttene fra Sao Paulo ble mer og mer ufine og rå. Spark og slag haglet mot våre spillere, uten at den unge svenske dommeren tok tak i dette. Klokka tikket mot full tid i kampen, når det Brasilianske laget fyrte avgårde et skudd fra 25 meter. Det traff foten på en av våre spillere og forandret retning. Det utmanøvrerte vår keeper Mats Rinaldo og gikk i mål. Stor jubel hos dem, og desto større skuffelse hos HIL-guttan, både på banen, benken og hos HIL-supporterne som så kampen. HIL klarte ikke å få ballen i mål i sluttminuttene, slik at det endte med et surt tap for de usympatiske Brasilianerne og dermed exit i kvartfinalen av årets Piteå-turnering.

Uansett så var alle enige om at vi hadde hatt en flott opplevelse i Piteå også i år, med jevne og gode kamper mot nye og utfordrende motstandere. Det å møte lag fra Argentina og Brasil på ei sånn turnering, er artig og lærerikt og viser at vi er på omtrent samme nivå som dem. Det var derfor en fornøyd HIL-gjeng som reiste hjem fra Piteå søndag formiddag, eller ble igjen i Sverige for å feriere sammen med familien.

Takk for flott innsats til spillere, foreldre og trenere / støtteapparat, og god sommer ønskes!

Her er HILs 15-åringer etter finalen i 2011 mot Los Cabos Cruz Azul fra Mexico.