HIL på 2. plass halvveis i sesongen etter 2-2 på hjemmebane mot Sortland lørdag

Ei utligning på overtid gjorde at Sortland stakk av med ett poeng på Harstad stadion lørdag, og snøt oss for 2 i et tett og spennende toppoppgjør. HIL burde avgjort kampen etter en god 1. omgang, hvor laget skapte en rekke sjanser, men bare Sondre Jakobsen klarte å få ballen i mål på ei heading etter 10 minutters spill. Sjansesløsingen gjorde at det stod bare 1-0 til pause, og i starten av 2. omgang gikk Sortland svært offensivt ut og ble belønnet med ei tidlig scoring. HIL-guttan klarte å riste av seg skuffelsen over Sortlands scoring, og stor var jubelen når Kristoffer Moss sendte HIL i ledelsen etter 69 minutter. Det var Kristoffers 5. scoring på 11 seriekamper i vår.

HIL klarte ikke å punktere kampen med mål nr 3, men hadde likevel god kontroll på et hardt kjempende Sortland-lag. 3 minutter på overtid klarte imidertid Sortland å kjempe seg til innkast helt oppe ved HILs cornerflagg, og etter litt klabb og babb inne i HIL-feltet, headet Sortland ballen i mål og dermed 2-2. Stor jubel i Sortland-leiren, og en gedigen skuffelse og nedtur for HIL som hadde seieren og 3 poeng langt nede i lomma.

Kampen ebbet ut med 2-2 og poengdeling, og HIL endte dermed vårsesongen på 23 poeng, mot Sortlands 21. På toppen av tabellen halvveis troner Bodø Glimt 2 med 25 poeng, HIL er på 2. plass med 23, mens Tverlandet, vårsesongens store overraskelse er på 3. plass også de med 23 poeng men dårligere målforskjell enn HIL: Sortland holder 4. plassen med 21 poeng mens Stålkameratene fra Mo i Rana følger på 5. plass med 18 poeng. Vi regner med at opprykkskampen vil stå mellom disse 5 lagene, og både håper og tror at HIL skal stå som serievinner når siste kamp er spilt 6. oktober.

For å klare det må vi bli enda dyktigere til å omsette våre sjanser i scoring, og vi må vinne både borte- og hjemmekampene mot våre viktigste motstandere. Tverlandet kommer på besøk 18. august, mens vi møter Stålkam ( 26.8 ), Bodø Glimt 2 ( 24.9 ) og Sortland ( siste serierunde 6. oktober) på bortebane i høst. Det blir viktig med gode forberedelser i fotballferien, og HIL legger opp til egentrening i feriens 2 første uker, før laget samles til treningsleir i Harstad og nærområdet fra og med mandag 16. juli. Den første seriekampen i høst spilles fredag 27. juli, når Mosjøen kommer på besøk på Harstad stadion.

Hjemmesida ønsker spillere, trenere og støtteapparat noen gode og energigivende feriedager, de er velfortjent etter en god vårsesong. HIL har alltid vært et godt høstlag, og vi ser derfor frem til andre halvdel av sesongen med forventning og spenning!