Solid 5-0 seier til HIL mot Tverlandet

Det blei en solid og velfortjent 5-0 seier til HIL lørdag ettermiddag mot Tverlandet. Stillinga ved pause var 1-0 etter at Kåre Harald Arntsen headet HIL i ledelsen allerede etter 3 spilte minutter. Det første kvarteret spilte HIL god fotball, med raske kombinasjoner og stor bevegelse. Det kunne gjerne blitt flere scoringer i denne perioden, men Tverlandet red stormen av. Og de kom mer med i spillet, som jevnet seg ut resten av omgangen. HIL var i denne perioden upresise i pasningsspillet og klarte ikke å dominere som de gjorde i starten av omgangen.

Men allerede fra start av i 2. omgangen satte HIL-guttan Tverlandet skikkelig på plass med flotte scoringer av Sondre Jakobsen, Daniel Edvardsen, Kristian Ellefsen og David Johansen. 5-0 stod det etter 63 spilte minutter, altså 4 mål på drøye kvarteret i 2. omgang. Da svingte det skikkelig på stadion, og Tverlandet ble rundspilt etter alle kunstens regler. Etter 5-0 målet virket det som HIL tok det litt roligere, sulten på å score var ikke like stor, og selv om det ble skapt mange sjanser utover i omgangen, endte det til slutt med 5-0 til HIL. Akkurat som kampsponsor og hovedsponsor Sparebank 1 Nord-Norge hadde tippet på forhånd - snakk om å være treffsikker - en bank til å stole på!

Magnus Kjelseth ble av juryen kåret til DAGENS HIL-GUTT og fikk en fin statuett fra Bestepremien.

Gledelig for HIL var Frank Balteskard tilbake i troppen etter skade, og han gjorde et fint innhopp for Kåre Harald Arntsen de siste 25 minuttene. Oskar Alvereng og Eirik Sund Karlsen kom også inn for HIL, som erstattere for David Johansen og Daniel Edvardsen.

Den største snakkisen etter kampen var ikke HILs 5-0 seier, men det som alle trodde var 6-0 scoringen signert Kristian Ellefsen. En HIL-avslutning landet oppå tverrliggeren og ramlet ned på 1 meters hold, hvor Kristian var påpasselig frempå og pirket ballen over streken. Etter å ha konferert med assistentdommer Andreas Bjerkeng, godkjente kampens gode dommer Viggo Berg fra Hardhaus målet og 6-0 til HIL. Men da tok målscorer Kristian Ellefsen tak i dommeren, og forklarte at ballen etter hans mening hadde vært bak dødlinja, når den traff oppå og bak tverrliggeren. Han mente derfor at målet burde annuleres og utspill fra 5-meter til Tverlandet istedet. Dommer Berg hørte naturlig nok på den ærlige HIL-spilleren og dømte utspill fra mål og dermed fortsatt 5-0 til HIL. Et strålende eksempel på fair play fra HILs Kristian Ellefsen, og en skikkelig snakkis etter kampen. Dommer Viggo Berg var inne i HIL-garderoben og takket både Kristian og resten av laget for eksemplarisk oppførsel på banen, og herlig fair play opptreden. Han ga også guttan en ekstra tankevekker når han stilte spørsmålet - "Ville dere gjort det samme og annulert målet, på stillinga 0-0..?"

Svaret fra Kristian og resten av laget var et klart JA, og vi i HIL skal selvsagt være ambassadører for redelig spill uansett resultat! Vi gratulerer trenerteam, støtteapparat og spillerne med seieren og 3 nye poeng. Siden Sortland gikk på et tap 2-0 borte mot Sandnessjøen, rykket HIL opp på 2. plass på tabellen med 32 poeng, Glimt2 leder med 34 mens Sortland ble stående med sine 30. Bodø Glimt2 spiller mandag "borte" mot Junkeren i Bodø. I neste serierunde skal HIL til Mo i Rana for å møte Stålkam lørdag 25.8, Sortland får besøk av Junkeren i Blåbyhallen samme dag, mens Bodø Glimt 2 spiller hjemme på Aspmyra tirsdag 28.8 mot Mosjøen.

Mr Fair Play, Kristian Ellefsen scoret ett mål og annulerte selv sitt mål nr 2.